S blížícími se Vánocemi je spojené nakupování dárků pro nejbližší, ale také pečení tradičního cukroví. Svátky pohody a klidu si nedovedeme představit bez perníčků. Proto vám přinášíme recept na ty, které budou ihned po upečení měkké a vláčné.
Perníčky
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 180 g medu
- 100 g tuku na pečení nebo másla
- 2 vejce (1 do těsta a 1 na potření perníčků)
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžíce Božkov Originálu
- 1 lžička prášku do pečiva
- Směs koření do perníčků
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné, měkké těsto, které necháme v
potravinářské fólii odležet do druhého dne. Druhý den vyválíme těsto na cca 0,5 cm a vykrajujeme perníčky, skládáme na plech, který vyložíme pečícím papírem. Pečeme zhruba 5 minut v předem vyhřáté troubě na 180°C. Perníčky jsou hotové, ještě než začnou hnědnout, mají zlatavou barvu a jsou vyběhlé. Jakmile vytáhneme perníčky z trouby, ihned potíráme rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.