Vyzkoušejte na Vánoce zdravější variantu cukroví, kde hlavní surovinou jsou ovesné vločky. Určitě si na něm pochutná celá rodina!
- 125 g Jemných ovesných vloček Emco
- 160 g polohrubé mouky
- 180 g oloupané a nastrouhané mrkve
- 80 g cukru
- 80 g hrozinek
- 140 g rostlinný olej řepkový
- 10 g prášku do pečiva (2,5 čajové lžičky)
- 4 g skořice (čajová lžička)
- 2 g soli (1/2 čajové lžičky)
- 1 ks vejce
Postup:
Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Hrozinky propláchneme horkou vodu a necháme okapat. Smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Plech vyložíme pečícím papírem, na který nanášíme těsto. Jednu sušenku upečeme z těsta o množství zhruba polévkové lžíce. Pečeme max. na 180 stupňů zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.