Jablka jsou lehce k dostání na trhu celoročně, ale přesto k podzimu patří tak nějak nejvíce. Pojďme si tedy (nejen) z nich připravit lahodné zelí na víně a k tomu kus pořádného masa, ať máme sílu na ten blížící se adventní kolotoč.
Potřebujeme :
- 200 g vepřových řízků
- 4 rozetřené stroužky česneku
- 2 lžičky olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Na přílohu:
- 600 ml bílého vína
- 2 jablka
- 1/2 hlávky bílého zelí
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
Polovinu olivového oleje zahřejte na pánvi, přidejte česnek, okořeňte řízky solí a pepřem a osmahněte je na oleji z obou stran asi 1 minutu. Pak je umístěte do zapékací mísy a dejte do trouby péct na 8 až 10 minut, dokud nebudou hotové.
Víno přiveďte v hrnci k varu, přidejte oloupaná a nastrouhaná jablka, a natrhané kousky zelných listů. Vařte 10 minut, dokud zelí nezměkne. Okořeňte solí a pepřem.
Hotové řízky podávejte na předehřátém talíři s jablečným zelím.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.