Čeká nás prodloužený víkend a to pro mnohé znamená….vaření. Co ale zase vařit?
Mozzarella Galbani mění jednoduché v jednoduše geniální. Inspirujte se!
Mozzarellu – jemný italský sýr s lahodnou chutí čerstvého mléka – si většina z nás spojí zejména s přípravou salátu Caprese tradičně podávaného s bazalkou a rajčaty. Italští mistři však vědí, že známou módní pravdu o univerzalitě bílé barvy lze aplikovat též v kuchyni. Mozzarella se hodí takřka ke všemu – nabízí se vám tak množství příležitostí k experimentování!
Přidáním mozzarelly Galbani proměníte jednoduché v jednoduše geniální. Svou jemností dodává pokrmu na lahodnosti a pozvedá jinak obyčejné suroviny na novou úroveň – pro výsledek hodný jazyka labužníka.
Nechte se také inspirovat a staňte se z kuchtíka maestrem! Zkuste přichystat třeba vydatné penne po sorentinsku. Tento i množství dalších receptů naleznete na galbani.cz.
Buon appetito!
Penne alla sorentina
Ingredience (pro 4 osoby)
- 250 g mozzarelly Galbani
- 250 g těstovin penne
- 1 kg rajčat
- 200 g tomatového pyré
- 1 kg mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř
Na olivovém oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte mleté hovězí maso a drcené stroužky česneku. Osolte, opepřete a ochuťte tymiánem. Přimíchejte pokrájená rajčata a posléze též rajčatové pyré. Nechte podusit přibližně 15 minut. Mezitím dejte vařit penne. Scezené těstoviny poté v hrnci promíchejte s hotovou masovou směsí. Vše přesypte do zapékací misky, poklaďte plátky mozzarelly Galbani a vložte do předehřáté trouby asi na 15 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.