Tartaletky nejsou vůbec náročné na přípravu, vypadají báječně a chutnají ještě o něco lépe. Naplnit je můžete v podstatě jakýmkoliv krémem, tvarohem, čokoládou, pudinkem nebo třeba ovocnou želatinou. Pak už jen dozdobit ovocem nebo ořechy a máte hotovo.
Ingredience na těsto:
- 150 g hladké mouky
- 70 g cukru krupice
- 70 g másla
- 2 žloutky
- 2 lžíce vody
- 1 vanilkový cukr
Ingredience na náplň:
- 150 g hořké čokolády
- 130 ml 30% smetany
- 20 g másla
- čerstvé ovoce nebo ořechy na ozdobení
TIP: Pokud nemáte formičky na košíčky, upečte korpusy na dně formy na muffiny.
Postup:
- Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. To zabalte do potravinové fólie a uložte na hodinu do lednice.
- Vychlazené těsto vyválejte (cca na 3 mm) a skleničkou vykrájejte kolečka.
- Vykrájenými kolečky vyložte formičky na košíčky a propíchejte dno vidličkou.
- Pečte cca 10 minut nebo dozlatova, při teplotě 180 °C.
- Připravte si náplň. Přiveďte smetanu k varu a odstavte ze sporáku.
- Do smetany nalámejte čokoládu a pečlivě míchejte až do rozpuštění. Na závěr vmíchejte máslo.
- Upečené košíčky po vychladnutí vyjměte z formiček a naplňte je tekutou čokoládou.
- Hotové košíčky nechte vychladit v lednici a na závěr je dozdobte ovocem nebo ořechy.
Bez mouky to v kuchyni prostě nejde. V České republice můžeme vybírat z nepřeberného množství typů mouk. Všichni víme, že hrubá se používá na knedlíky, polohrubá převážně na pečení a hladká k vaření a přípravě běžných, jemných a cukrářských pečiv. Takzvaná dvounulka je u nás nejprodávanější. Ale jak poznat tu nejkvalitnější? Napomohou Vám značky kvality – například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“. Zkuste si připravit pokrm z našich lákavých a voňavých receptů.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.