Jak udělat z klasické palačinky vcelku zdravé jídlo, které je nabité vitamíny a minerály? Jednoduše. Zkuste vyměnit marmeládu za špenát. My to tak udělali a ani trochu se nám po ní nestýskalo. Hlavní benefit receptu zůstal zachován – vařeno máte jedna, dvě.
Ingredience:
- hrnek mléka
- hrnek vody
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 4 vejce
- lžíce másla + máslo na smažení palačinek
- 500 g baby špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 50 ml smetany (30%)
- sůl, pepř
- olej
- 100 g eidamu
Postup:
- Vyšlehejte mléko, vodu, mouku, vejce a špetku soli v hladké těsto.
- Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a na něm smažte jednotlivé palačinky.
- Připravte si špenátovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte česnek nakrájený na plátky a ještě chvíli restujte.
- Přisypte špenát, podlijte smetanou, osolte, opepřete a poduste.
- Palačinky podávejte naplněné špenátem a se strouhaným sýrem.
Bez mouky to v kuchyni prostě nejde. V České republice můžeme vybírat z nepřeberného množství typů mouk. Všichni víme, že hrubá se používá na knedlíky, polohrubá převážně na pečení a hladká k vaření a přípravě běžných, jemných a cukrářských pečiv. Takzvaná dvounulka je u nás nejprodávanější. Ale jak poznat tu nejkvalitnější? Napomohou Vám značky kvality – například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“. Zkuste si připravit pokrm z našich lákavých a voňavých receptů.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.