Znáte něco lahodnějšího než čerstvě upečený koláč plněný tvarohem a sladkou podzimem hýřící hruškou?
1 koláčová forma (25 cm průměr)
Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr Vitana
- 50 g moučkového cukru
Tvarohová náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 1 citron na šťávu a kůru
- 150 g cukru krupice
- 1 třtinový cukr s limetkou Vitana
- 300 g očistěné a nakrájené hrušky
Změklé máslo propracujeme s ostatními surovinami v pevné těsto a necháme ho 30 minut odležet v chladu. Těsto rozválíme na velikost koláčové formy, kterou jím vyložíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nezvedlo. Koláč potřeme tvarohovou náplní a poklademe očistěnou a nakrájenou hruškou. Pečeme při 170 stupních cca 35 minut. Po upečení pocukrujeme.
Vaše názory
To vypadá jednoduše a už jen při pohledu na fotku se mi sbíhají sliny. Určitě vyzkouším.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.