Sekaná z mletého bůčku je krásně šťavnatá a zcela jistě vám bude chutnat. Jako příloha pak je vhodná bramborové kaše, případně klasické vařené brambory. Pochopitelně dostatek zeleniny nesmí chybět.
Potřebujeme :
- 4 hrnky umletého bůčku
- 1 velká cibule
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku Solamylu
- sůl
- pepř
- 6 vajec vařených natvrdo
Umletý bůček smícháme s nastrouhanou cibulí, Solamylem, mlékem, solí a pepřem. Vypracujeme směs, kterou necháme v chladničce do druhého dne uležet.
Na plech položíme alobal a potřeme ho olejem. Na alobal rozprostřeme obdelník bůčkové směsi, na prostředek rozložíme vajíčka uvařená na tvrdo a maso přehrneme přes vajíčka tak, že vznikne celistvá šiška, kolem které alobal pevně zabalíme.
Sekanou pečeme v alobalu asi 1 1/2 hodiny. Před dopečením alobal rozevřeme, aby sekaná zrůžověla.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.