Dnes si spolu připravíme netradiční sekanou s houbovou omáčkou.
Potřebujeme :
- 1 kg libového hovězího mletého masa
- 250 g prejtu
- 1 cibuli
- 1 lžíci Olivado Extra Virgin Avocado Oil
- 3 lžíce rajského protlaku/omáčky
- 2 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
- sůl a čerstvě namletý pepř
Žampionová omáčka:
- 2 lžíce Olivado Extra Virgin Avocado Oil
- 200 g čerstvých bílých žampionů nakrájených na tenké plátky
- nakrájenou červenou cibuli
- 2 lžíce rajského protlaku/omáčky
- hrnek kuřecího vývaru
- sůl a čerstvě namletý pepř
Předehřejte troubu na 180°C.
Mleté maso a prejt dejte do mísy. Nakrájenou cibuli lehce osmažte na avokádovém oleji v malé pánvičce dozlatova. Smíchejte cibuli, rajský protlak, petrželku, sůl a pepř s prejtem a mletým masem. Pořádně hnětejte, dokud nebudou všechny ingredience promíchané.
Ze vzniklé hmoty utvořte šišku, nebo dejte hmotu do pekáče. Pečte minimálně 1 hodinu (zda je sekaná již hotová, zjistíme za použití párátka).
Příprava žampionové omáčky:
Na malé pánvi rozehřejte avokádový olej. Přidejte žampiony a cibuli a smažte je do té doby, než změknou a získají nazlátlou barvu. Pak přidejte rajský protlak, zamíchejte a přilijte vývar. Zvolna vařte 5-10 minut. Dochuťte dle potřeby. Podávejte s bramborovou kaší.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.