Pokud jste milovníci polévek, tak zcela jistě oceníte i tuto netradiční řeckou polévku, kdy kombinace ryb, zeleniny a svěžího citrónu vytvoří dokonalou chuť.
Potřebujeme :
- 500 g různých očištěných ryb
- 200 g krevetek
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 mrkev
- 1 malý celer
- zelená petrželka
- 4 kuličky pepře
- šťáva z 1 citronu
- 1 dl olivového oleje
- sůl
- pepř
Očištěné ryby nakrájíme na větší kousky, menší druhy necháme vcelku.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev nakrájíme na kolečka, celer na kostičky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.
Cibuli, česnek, mrkev, celer a zelenou petrželku vložíme do hrnce a vaříme cca 5 minut. Potom přidáme rajčata, osolíme a přidáme celý pepř. Vaříme, až je zelenina měkká.
Polévku přecedíme a propasírujeme přes řidší cedník, nebo rozmixujeme a přidáme do ní kousky ryb.
Uvedeme opět do varu a vaříme opatrně 5 minut. Přilijeme olej, přidáme krevety a ještě krátce povaříme.
Nakonec ochutíme citronovou šťávou a podáváme s topinkami potřenými česnekem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.