Červená čočka je oblíbená luštěnina, která obsahuje i značné množství bílkovin, proto se dá využít i jako hlavní jídlo a obsahuje také mnoho vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte tento zajímavý recept.
Na přípravu potřebujeme:
250g Červená čočka Menu Gold
5g Zeleninový vývar Menu Gold
2ml Olivový olej
50g Cibule
85g Papriky červené
35g Vlašských ořechů
1 lžička Vinného octa
Sůl dle chuti
Pepř dle chuti
Cukr dle chuti
Počet porcí: 4
Postup:
Přebranou čočku uvaříme ve vývaru doměkka, ještě teplou ji dáme do misky, vmícháme olej, cibulku a nadrobno nakrájenou červenou papriku. Na zálivku vyšleháme ocet, cukr, sůl, pepř s trochou vody a vmícháme do čočky. Nakonec přidáme opražené vlašské ořechy. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Doporučení: čočku před vařením alespoň 20 min namáčíme.
Vyzkoušejte i naše další recepty z červené čočky
TIP!
Vyzkoušejte červenou čočku Menu Gold v netradičním receptu. Červená čočka má oproti hnědé mnoho výhod. Pro naše tělo je lépe stravitelnější, méně nadýmá a vzhledem k tomu, že je také o něco menší, i její doba přípravy je kratší. Obsahuje velké množství bílkovin, vlákninu, fosfor, vitamin B6, selen anebo zinek.
Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1444 kj/345 kcal
Tuky: 2,2g
z toho nasycené mast kyseliny: 0,4g
- Sacharidy: 60,2g
Z toho cukry : 0g
Bílkoviny: 25g
Sůl: 0g
Doporučená MOC – 34,90 Kč
Dostupnost - ALBERT, TESCO, BILLA, MAKRO, Kaufland, TERNO
www.lafood.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.