Reveň (Rheum) je rod asi 60 vytrvalých bylin z čeledi rdesnovité. Mnohé se používají v potravinářství, jako léčivé rostliny nebo se pěstují pro okrasu. Nejznámějším produktem je zelenina rebarbora, což jsou mladé řapíky některých revení.
Na dnešní recept budeme potřebovat :
- 5 stonků rebarbory
- 2 lžíce vína (bílé nebo červené)
- 75 g mletého cukru
- 175 g hladké mouky
- 50 g hnědého cukru
- 100 g másla
- 25 g rozinek
Předehřejte velkou pánev a na nejvyšší stupeň také troubu. Rozkrájenou rebarboru s cukrem a vínem dejte na pánev a vařte 5 minut.
Mezitím v míse rozmačkejte mouku s máslem, přidejte hnědý cukr a rozinky a ještě promíchejte.
Do ohnivzdorné misky dejte rebarborovou směs a posypte drobenkou z mouky, másla a cukru. Zapečte v troubě 5 až 10 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.