Bramborový salát má mnoho variant, a nemluvíme zde jen o tom ryze vánočním. Toto je jedna z nich, na které si pochutnáme právě teď v létě.
Potřebujeme :
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžičky soli
- 1 zhruba půlkilová salátová okurka
- svazeček kopru
- 1 kg salátových brambor
- 8 ředkviček
- 1 cibule
- 100 ml majonézy
Ocet promícháváme se solí, dokud se sůl nerozpustí. Vmícháme nasekaný kopr.
Okurky nastrouháme na plátky a smícháme je s připravenou marinádou, necháme přes noc uležet. Druhý den přendáme okurkovou směs do cedníku a necháme jednu až tři hodiny okapat.
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme necháme vychladit. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru.
Smícháme s okapanými marinovanými okurkami, na plátky pokrájenými ředkvičkami a majonézou, dochutíme solí a pepřem a necháme aspoň hodinu v lednici uležet.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.