Hledáte dokonalé osvěžení? Pátrejte po inspiraci ve Středomoří. Právě v tamních kuchyních totiž najdete lahodné osvěžující triky, které se i u nás stávají díky stoupajícím stupínkům středoevropského teploměru nezbytností. Komu se letos podařilo zajet do Řecka, jistě nevynechal příležitost potěšit se místním neodolatelným frappé. Vězte, že vyrobit si doma frappé přinejmenším stejně lahodné, jako v místní řecké kavárně není velký problém. Víme, jak na to! Pro domácí přípravu frappé budete potřebovat:
Frappé nejlépe vyšleháte speciálním šlehačem, který je k dostání v obchodech s kuchyňským zbožím. Nemáte-li šlehač, frappé jednoduše "natřepete" také v šejkru či v obdobné nádobě.
Jak na to?
Použijete-li šejkr, vložte do něj všechny igredience (včetně mléka) a místo šlehání prostě protřepejte. Pěna nebude tak hustá, ale dobré frappé vyrobíte. Kávu nepijete? Zkuste bezkofeinovou variantu. Z bezkofeinové kávy vytvoříte skvělé frappé stejně jako z kofeinové!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.