Závin mám spojen s dětstvím a babičkou. Jsou to vzpomínky nejen na chuť, ale také na vůni. Kdo by také odolal báječnému, lahodnému jablky naplněnému kousku moučníku?
Potřebujeme :
- 400 g polohrubé mouky
- 250 g rostlinného tuku
- 1 bílý jogurt
- mouka na vyválení
Náplň:
- jablka
- strouhanka
- skořicový cukr
Na potření:
- 1 vejce
Z mouky, jogurtu a změklého tuku vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho, rozdělíme na 2 větší nebo 4 menší díly, naplníme jablky, osmaženou strouhankou, ochutíme skořicovým cukrem a svineme. Položíme na pomaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova v dobře vyhřáté troubě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.