Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Dokonalý domácí pivní sýr

Dokonalý domácí pivní sýr

14.8.2018 - AndreaP.

Kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, a proto čím dál častěji se mnoho z nás  uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob našich (pra)babiček. Dnes si spolu velmi lehkým způsobem připravíme tvarohový sýr.

Potřebujeme :

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 3 dl světlého piva
  • 1 rovná kávová lžička soli
  • špetka kmínu
  • špetka mletého pepře

 

 

Ve větší nádobě řádne spolu rozmícháme tvaroh s kmínem, pepřem a  solí a celé to zalijeme pivem. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě až 5 dnů uzrát. Dobře proleželý sýr má nažloutlou barvu.

Mažeme na chléb, zdobíme zeleninou a čerstvými bylinkami.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz