Neznáte sýr Asiago? Chcete se dozvědět, jak kvalitní italské sýry poznáte v obchodě? Vše se dozvíte v našem rozhovoru na konci článku.
Smažené asiago
- 240g sýra Asiago DOP
Nakrájejte na kostičky a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhánka) a usmažte.
Cukety
4 cuketové květy / malé cuketky
8g hladké mouky
40g sušených rajčat
20g černých oliv
40g ricotty (nechte ideálně přes noc vyschnout)
40g nastrouhaného Asiaga DOP + 4 plátky na uzavření
4g strouhánky
2 lístky bazalky
Sůl a pepř
Nakrájejte sušená rajčata, olivy a bazalku nadrobno, osolte a opepřete. Přidejte ricottu, strouhané asiago a strouhanku. Vydlabejte cuketky a naplňte je připravenou směsí. „Zavřete“ plátky asiaga a pečte v troubě cca 5 min na 180°C.
Italské sýry, které zpestří vaši kuchyni
Sýry mají v Itálii dlouho tradici a jsou neoddělitelnou součástí její světově oblíbené kuchyně. Hlavním regionem pro jejich výrobu je severní Itálie, od náhorní plošiny Asiago až po kraje Piemont, Lombardie a Emilia Romagna, se rozprostírají louky, na kterých se pasou krávy, které dodávají to nejkvalitnější mléko. Právě to je základem těch nejkvalitnějších sýrů. Tajemství jejich zpracování se téměř nezměněné předává z generace na generaci.
Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola jsou tři z nejoblíbenějších italských sýrů. Aby zákazník věděl, že kupuje opravdu originální sýr s tou pravou nezaměnitelnou chutí, měl by na nich hledat evropskou značku DOP (Chráněné označení původu).
AUDIO rozhovor s Terezou Vachovou o italských sýrech
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.