Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme moci oprášit gril a zakousnout se do šťavnatého kousku masa. Hansi Peterovi Spakovi, zakladateli a majiteli společnosti Spak, osobně záleží na tom, abychom si pošmákli. A protože právě letí hot dogy, připravili jsme pro vás společně s loňským vítězem Burger Festu originální recept.
Trendy už dávno nejsou jen otázkou oblékání. Ovlivňují i to, co budeme grilovat. Jistě jste jako malí opékali buřty nebo zahrabávali brambory do popela. V posledních letech se hřál na výslunní burger, který dnes nechybí v nabídce snad žádného podniku. Ale protože si tento pokrm dopřáváme už nějaký ten pátek, je čas na změnu. Burger je mrtev, ať žije hot dog! A je úplně jedno, jestli sáhnete po kečupu, hořčici nebo něčem úplně jiném. Ve Spaku ctíme tradice, ale zároveň sledujeme, co je zrovna trendy. Proto jsme pro vás připravili 4 recepty, se kterými rozhdoně zabodujete. Vyvinul je ten nejpovolanější – Tomáš Staněk z Tommy‘s food trucku.
Nezapomeňte, že nejen kečupem je hot dog živ. Aby byly grilované dobroty úplně bez chybičky, potřebujeme kromě masa i další suroviny – kvalitní dressingy a omáčky Spak, které samozřejmě neobsahují konzervační látky ani barviva. A pokud vás už také smetla bio vlna, jistě oceníte naši bio řadu jogurtových dressingů. Splňujeme přísná kritéria a suroviny v našich bio produktech pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Caesar hot dog
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 nožičky kvalitních krůtích klobásek
- 4 francouzské bagetky
- 10 dkg anglické slaniny
- 1/2 římského salátu
- lžíci majonézy 75% natur Spak
- 80 ml Caesar dressingu Spak
- 10 dkg parmezánu
- 6 filetů z ančoviček
- šťávu z půlky citrónu
Postup:
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme do křupava. Majonézu a Caesar dressing Spak si dáme do misky, přidáme citrónovou šťávu, najemno nastrouhaný parmezán, filetky z ančoviček a vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté si nadrobno nakrájíme římský salát a smícháme ho s naším dressingem. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, vložíme do nich párky, na které položíme římský salát smíchaný s dressingem, a nakonec posypeme orestovanou slaninou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.