Pakliže patříte mezi ty, kteří řeší bezlepkovou stravu, tak právě vám přinášíme recept od naší čtenářky Martiny Černé z Roudnice nad Labem, která měla možnost, v rámci čtenářského testování, vyzkoušet v kuchyni některé produkty značky Nutrifree.
Potřebujeme:
- lasagne Nutrifree
- balení mraženého špenátu
- 1 cibule ( střední velikosti )
- 2 stroužky česneku
- 1/3 másla
- 3 lžíce mouky Nutrifree
- 400 ml mléka ( já používám bez laktózy )
- 3 hrsti nastrouhaného parmezánu
- ricotta sýr
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup:
Na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, poté přidáme rozmražený špenát a rozmačkaný česnek. Osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Bešamel: rozpustime máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a mícháme dokud neuvaříme řídkou kaši. Osolíme a okořeníme mletým pepřem a muškátový oříškem.
Vymazanou formu postupně plníme : tenká vrstva bešamelu, lasagne ( nevařené, v tvrdém stavu) špenát, bešamel, ricotta, posypeme nastrouhaným sýrem a lehce osolíme a opepříme., špenát, bešamel, ricotta, nastrouhaný sýr. Nakonec zalijeme trochou mléka, aby lasagne při pečení nezůstali tvrdé a zasypeme zbytkem sýra.
Pečeme v troubě na 180° pod alobalem po půl hodině odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí povrchu asi 10 min. (Prikladam foto lasagni)
Hodnocení produktů Nutrifree:
Těstoviny (Pacchero Rigato) jsou dobré, nerozvaří se, ovšem 8-10 minut se nevaří, vařila jsem je asi 15 minut, aby byly al dente.
Martina Černá
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.