Velikonoce se blíží a jako každý rok se doma sejde bohatá koleda v podobě vajec na tvrdo. Pokud přemýšlíte, co s nimi uděláte, máme pro vás tip na vajíčkový salát. Letos doporučujeme vyzkoušet odlehčenou verzi. Stačí nakrájet spoustu čerstvé, křupavé zeleniny a místo majonézy přidat kvalitní bílý jogurt. Nejlépe ten, který zraje v kelímku. Dosáhnete tím správné konzistence salátu.
Doba přípravy 30 minut
Na porci pro 5 osob budete potřebovat:
- 10 vajec natvrdo
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 svazek ředkviček
- 1/2 červené cibule
- hrst petrželky
- 400 g bílého Selského jogurtu Hollandia
- 1 lžíci hořčice
Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Vejce nakrájejte na kostky a každou zeleninu nasekejte trošku jinak, abyste získali rustikální salát, o který nám právě jde. Řapíkatý celer můžete nakrájet na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku najemno, ředkvičky na plátky a vše zlehka promíchejte s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. Výborně se k němu hodí čerstvě rozpečená bageta.
Tip: Tento salát není vhodný ukládat do lednice na odležení, proto ho vždy připravte těsně před podáváním.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.