Zdravá dýňová verze oblíbeného cheesecake ...
Potřebujeme :
- 200 g mandlí a lískových oříšků
- 75 ml agávového sirupu
- 75 ml rozpuštěného kokosového oleje
- špetka soli
- 250 g dýně
- polovina jablka
- 10 plátků želatiny
- lžička skořice
- 600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro s vanilkou
- 300 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine
Nejprve rozmixujeme mandle a lískové ořechy s agáve sirupem, rozpuštěným kokosovým olejem a špetkou soli. Směs vložíme do formy vystlané pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 8 až 10 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Dýni a jablko nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Poté je rozmixujeme a ochutíme skořicí a 1 lžící sirupu z agáve. Necháme vychladnout.
6 namočených plátků želatiny smícháme s kokosovou alternativou smetany Alpro Coconut Cuisine a sójovou alternativou jogurtu Alpro s vanilkou. Nalijeme na korpus a necháme ztuhnout (cca 2 hodiny).
Zbývající 4 plátky želatiny promícháme s dýňovo-jablečnou kaší. Nalijeme na cheesecake a necháme ztuhnout.
Nakonec dort dozdobíme tenkými plátky jablek potřenými citrónovou šťávou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.