Příprava kuřecího masa je velmi oblíbená pro svou časovou nenáročnost a dostupnost. Zde je jeden recept ještě z dob našich babiček. Jestli vám tento recept připomíná tak trošku kuře na paprice, určitě se nejedná o náhodu. Jen naše babičky si to ještě vylepšovaly.
Potřebujeme :
- 1 kuře
- 3 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 1 lžička sladké papriky
- 4 rajčata
- 1/4 l kyselé smetany
- 1 lžíce hrubé mouky
- 1 lžíce sekané petrželové natě
- sůl
V ohnivzdorném kastrolu osmahneme na oleji jemně krájenou cibuli, přidáme papriku,
promícháme a hned vložíme kuře rozkrájené
na dílky. Opečeme je prudce po obou stranách, osolíme a přilijeme několik lžic vody nebo vývaru z drůbků. Dále dusíme kuře pod pokličkou téměř do měkka, pak přidáme oloupaná, semen zbavená a na kolečka nakrájená rajčata a společně dodusíme.
Naposled přidáme smetanu smíchanou s hrubou moukou a krátce povaříme.
Hotové kuře obložíme kolečky rajčat opečených na oleji a povrch posypeme sekanou petrželovou natí.
Přílohy: noky nebo těstoviny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.