Vepřové maso pomalu pečené v troubě na víně, doplněné skvělou chutí jablek a žampiónů, tak přesně toto je dnešní recept. Věříme, že jeho chuť vás zaujme.
Potřebujeme :
- 80 dkg libovější vepřové pečeně
- sůl a pepř
- olej
- 2 střední cibule
- 2 jablka (ne moc sladká)
- 1/4 l vína (např. Veltlínského zeleného)
- kari koření
- česnek
- rajský protlak
- 2 lžíce smetany
- 1 středně velká konzerva žampionů
Vepřovou pečeni lehce posolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Přidáme oloupaná a nakrájená jablka, cibuli a přikrytou pečeni dáme dusit do trouby, Postupně přiléváme víno.
Když je maso měkké, vyjmeme ho a necháme v teple.
Omáčku ochutíme trochou rajského protlaku, česnekem a kari kořením. Nakonec přidáme odkapané houby, smetanu a krátce povaříme.
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.
(fotografie pouze ilustrační)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.