Téměř každou neděli jsme na ně chodívali k babičce. Tu vůni cítím dodnes, i když tady babička už dávno není. Knedlíky se zelím a pečené maso, to je vzpomínka na moje dětství.
Potřebujeme :
- 500 g syrových brambor
- 500 g vařených ve slupce
- sůl
- hladká mouka na obalení
- 80 g sádla se škvarky na maštění
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a v utěrce dobře vymačkáme. Potom promícháme s vychladlými vařenými prolisovanými brambory, osolíme a ze směsi tvoříme malé kulaté knedlíky, obalujeme v hladké mouce a hned zaváříme do vroucí osolené vody.
Zamícháme, aby se nenalepily na dno a uvaříme.
Uvařené knedlíky vyjmeme, rozkrojíme a mastíme sádlem se škvarky. Doplníme syrovým nebo vařeným kysaným zelím.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.