Moučník, který, ač to na první pohled asi nevypadá, je lehký na přípravu a vždy potěší.
Těsto:
4 vejce a 4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny, vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády.
Těsto upečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout.
Náplň:
13 dkg změklého másla a 13 dkg cukru moučka vyšleháme, přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce a vyšleháme hladký krém.
Další postup :
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií.
Odkrojíme si z korpusu pruh na přikrytí, zbytkem plátu vyložíme formu a přečnívající kousky piškotu odřízneme. Prohlubeň vyplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány. Doplníme krémem až po okraj. Přiložíme odložený plát piškotu a mírně přitlačíme. Poté ještě přikryjeme pečícím papírem a zatížíme prkénkem. Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne.
Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou. Krájíme na řezy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.