Čínské zelí pochází z východní Asie, jedná se o významnou zeleninu v jižní a střední Číně a v Japonsku. Existuje značně velké množství různých typů a forem, které se liší nejen vzhledem a velikostí, ale i hospodářskými vlastnostmi a využitím.
Dnes tuto skvělou zeleninu použijeme na přípravu rolek z kuřecího masa.
Potřebujeme :
- 4 listy čínského zelí
- 200 g kuřecích řízků
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 malá karotka
- 1 list kapusty
- 3 žampiony
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce vařené rýže
- 1 lžíce sezamu
- chilli
- zázvor
- mletý pepř
- sůl
Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky stejně jako cibuli, karotku, kapustu a žampiony. Na oleji prudce opečeme kuřecí kostky ze všech stran, přidáme zeleninu a houby a opékáme. Přidáme rybí omáčku a koření, zakápneme trochou vody, osolíme a zamícháme rýži.
Mezitím spaříme ve vroucí vodě čínské zelí. Naplníme je nádivkou, zabalíme a sepneme.
Rolky opečeme ze všech stran na oleji, přidáme sezam, osmahneme, podlijeme trošku vodou a krátce dusíme pod pokličkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.