Vynikající dezert, který potěší nejedno srdce nejen o svátku zamilovaných.
Potřebujeme :
- 100 g hladké mouky
- 25 g kakaa
- 6 g sušeného droždí
- špetku soli
- 1 lžíci cukru
- 40 g nastrouhané čokolády
- 2 vejce
- 3 lžíce vlažného mléka
- 4 lžíce rozpuštěného másla
Na sirup:
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce vody
- 4 lžíce rumu
Na dozdobení :
- šlehačka
- ovoce
- čokoláda
- marcipánová srdíčka
Mouku a kakaový prášek prosejte do předehřáté mísy, dále vmíchejte droždí, špetku soli, cukr a nastrouhanou čokoládu.
Ve druhé míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko, máslo a ještě chvíli šlehejte.
Do připravné směsi z mouky udělejte důlek a nalijte do něj směs s vejci. Těsto zpracovávejte asi 10 minut elektrickým hnětačem.
Rozdělte je do formiček (můžou být i formičky na muffiny). Formičky dejte na plech a přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte takto kynout.
Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Příprava sirupu :
Suroviny na přípravu sirupu zahřívejte v rendlíku. Bábovičky vyklopte na mřížku, pokapejte je sirupem a nechte 2 hodiny stát, aby se sirup vsákl. Středy báboviček poté vyplňte šlehačkou a případně doaranžujte (srdíčko, kousky ovoce, čokoláda apod.)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.