Miluji hermelín snad v jakékoliv úpravě. A takový hermelínový salát, který navíc neplave v majonéze, to je správná třešnička na dortu (pochopitelně nic proti majonéze nemám, jen v době lednového shazování povánočních kil to není ta správná volba).
Hermelín je označení pro český sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, který je napodobeninou francouzského sýra camembert. Na českém trhu se prodává pod různými komerčními názvy.
Potřebujeme :
- 2 hermelíny
- 2 malé sladkokyselé okurky
- 1 střední cibule
- 4 plátky šunky
- 1 lžíce oleje
- sůl
Vidličkou rozmačkáme hermelíny, promícháme s olejem, na drobné kostičky nakrájenou šunkou, cibulí a okurkami. Podáváme vychlazené.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.