Jedná se o oblíbené italské vánoční sušenky, tentokráte přece jen přizpůsobené našim podmínkám, kdy místo meruňkových jader použijeme mandle.
Potřebujeme :
- 3/4 šálku cukru krupice
- 1 šálek loupaných jemně nasekaných mandlí
- 1 bílek
- moučkový cukr na posypání
Jelikož sušenky budeme spíše sušit, než péct, troubu si předehřejeme jen na cca 120 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Mandle a cukr rozmělníme například v mixéru, případně můžeme mandle jemně nakrájet.
Bílek jemně rozšleháme, vmícháme k němu připravené mandle a cukr a zpracujeme v tuhé těsto.
Lžičkou odebíráme kousky, tvoříme kuličky, které klademe na plech (dbáme na dostatečný prostor mezi jednotlivými kuličkami).
Poprášíme cukrem moučka a v předem vyhřáté troubě "pečeme" zhruba 30 minut.
Necháme zcela vychladnout.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.