Zcela netypický název receptu, který nás v redakci zaujal. Proč kohoutí budíček? Důvod je asi jasný, polévka je tak vynikající a plná živin, že vás i ráno postaví na nohy.
Potřebujeme :
- 1 kg kysaného zelí
- 300 g uzené klobásy
- 100 g slaniny
- 1 velká cibule
- 0,3l kysané krémovité smetany
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 3 stroužky česneku
- kopr
- sůl
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Máme-li dost láku ze zelí, dáme mu přednost před vodou.
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a krátce zamícháme. Zalejeme mírně horkou vodou a přidáme k zelí.
Když zelí změkne, přidáme do polévky uzenou klobásu nakrájenou na větší kousky, kopr pro vůni a zahustíme ji kyselou smetanou rozmíchanou s moukou. Ještě krátce povaříme, polévku dochutíme a podáváme ji jako samostatný pokrm.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.