Babinet.cz  /  Recepty  /  Diety  /  Žampiónové lívanečky s hraškou

Žampiónové lívanečky s hraškou

19.11.2016 - AndreaP.

Hraška je český výrobek, který získal  řadu ocenění a je zařazen mezi zdravé potraviny. Jedná se o bezlepkovou a bezvaječnou směs, ze které např. vytvoříte chutově vynikající těstíčko na obalování (viz dnešní recept níže), ale tímto výčet možností nekončí. Můžete s ní například zahušťovat polévky, omáčky. Je také výborná v karbenátkách pro svou vysokou pojivovou schopnost.  A mnoho dalšího. Má vysoký obsah vlákniny, železa, zinku a hořčíku. Běžně se v dnešní době už dá koupit ve zdravé výživě i v supermarketech.

Na dnešní recept budeme potřebovat :

  • 250 g hrašky
  • 250 ml vody
  • 1 velká cibule nebo pórek
  • 100 g žampionů (2-3 kusy)
  • olej

 

Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko.

Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka.

Do rozehřátého oleje klademe lžící těsto, které stejnoměrně rozetřeme a zakulatíme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky o síle asi 2 mm a vtlačíme na povrch lívanečku.

Lívanečky zvolna smažíme po obou stranách dozlatova. Hříbeček žampionu na povrchu lívanečku je lákavou ozdobou pro strávníka. Pro urychlení můžeme žampiony nasekat přímo do těstíčka z hrašky.

Lívanečky můžeme podávat se zeleninovým salátem a dresingem jako samostatný pokrm, anebo jako přílohu volíme vařené brambory, či bramborovou kaši.

Poznámka: Při přípravě lívanečků můžeme použít do těstíčka jakoukoli mraženou, vařenou či čerstvou zeleninu, kterou máme po ruce.

Autorkou receptu je čtenářka P.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz