Lehký italský dezert pro každou příležitost.
Potřebujeme :
- 50 g práškového cukru
- 3 lžíce rumu
- 1 lžíce bílého vína
- 3 žloutky
- 400 g sýru riccota (případně jemného tvarohu)
- 200 g smetany ke šlehání
- mleté pistácie (ořechy)
- 100 g čokolády
- několik lžic mléka
Řádně ušleháme žloutky s ricottou, cukrem a alkoholem (rum a víno). Pak velmi zlehka vmícháme předem ušlehanou šlehačku.
Nalijeme do menších vodou předem vypláchnutých formiček (třeba na pudink) a dáme do mrazničky alespoň na 2 hodiny.
Těsně před podáváním vyklopíme na talíř, přelijeme roztopenou čokoládou smíchanou s troškou mléka a zasypeme pistáciemi (ořechy).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.