Podzim dal zapomenout léto... prázdniny v Itálii, tamější žhnoucí slunce i pěnu mořských vln. Inspirace Itálií však stále žije svým sladkým životem – zužitkujte ji v kuchyni... s pravou italskou mozzarellou Galbani.
Právě společnost Galbani uvedla na trh jako vůbec první v historii verzi mozzarelly balené ve slaném nálevu uchovávajícím její čerstvost. I proto představuje italskou jedničku již více než 130 let.
Vyzkoušejte ji. Má mozz měnit jednoduché suroviny v jednoduše geniální pokrmy – třeba obyčejné těstovinové pláty v muffiánské mini lasagne.
Buon appetito, bella!
Mini lasagna
Ingredience (na 10 mini lasagní)
- 375 g mozzarelly Galbani
- 40 g Galbani Parmigiano reggiano
- 500 g mletého hovězího masa
- 500 ml rajčatového pyré
- 300 g bešamelu
- 1 balení lasagní (těstovinové pláty)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 sklenička bílého vína
- extra panenský olivový olej
- máslo
- snítka tymiánu
- muškátový oříšek
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
Orestujte cibulku na extra panenském olivovém oleji s najemno nakrájenými stroužky česneku. Přidejte mleté hovězí maso a čerstvý tymián. Nechte pár minut povařit, poté přilijte trochu bílého vína. Poduste. Nyní přimíchejte rajčatové pyré, osolte, opepřete a vařte dalších 45 minut.
Mezitím si připravte těstoviny. Lasagne předvařte v osolené vodě. Aby nedošlo k jejich slepení, můžete je po uvaření ponořit do studené vody a zalít kapkou olivového oleje. Nato jednotlivé pláty nařezejte do čtverců o velikosti vaší formy na muffiny.
Dále si připravte jemný bešamel provoněný muškátovým oříškem. Do máslem vymazaných formiček pak klaďte jednotlivé vrstvy. Na rozkrojený plátek lasagní přidejte polévkovou lžíci masové směsi, bešamel a plátky mozzarelly Galbani. Pokračujte druhou vrstvou, již bohatě zasypejte parmezánem Galbani.
Pečte v troubě při 170 °C dozlatova asi 20 minut. Podávejte horké.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.