Sytá polévka z čerstvých rajčat, která může být ale i hlavním chodem. Tuhle vitamínovou bombu prostě musíte vyzkoušet. Krása tohoto receptu se skrývá v jednoduchosti a několika netradičních surovinách, které dají polévce tu správnou chuť.
Na přípravu polévky budete potřebovat tyto ingredience:
- 3 hrsti žlutého hrachu
- 1 kg rajčat
- 1 ks větší cibule
- česnek dle chuti
- olivový olej
- 0,5 l kuřecího vývaru
- 2 hvězdičky badyánu
- 250 g bílého Selského jogurtu Hollandia
Postup: Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na trošce olivového oleje a po chvilce přidáme česnek pokrájený na tenká kolečka. Když cibulka zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata pokrájená na malé kousky. Do směsi přidáme vývar, badyán, sůl a vaříme zhruba 30 minut. Nakonec přidáme předem uvařený hrách a vše provaříme ještě pár minut. Při servírování zjemníme každou porci lžící jogurtu. Hotovou polévku můžeme ještě lehce rozmixovat ponorným mixérem.
TIP :
Rajčata nejlépe oloupeme tak, že horní část rajčat nařízneme do kříže a zalijeme vroucí vodou. Po chvilce můžeme rajčata scedit a lehce oloupat.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.