Ryby jsou určitě důležitou sučástí našeho jídelníčku. Vyzkoušejte matjesy v lahodné smetanové omáčce. Určitě si pochutnáte.:-)
pro 4 osoby potřebujeme:
- 12 filetů matjesa
- 1 jablko
- 100 g cibule
- 100 g nakládané okurky
- 80 g majonézy
- 150 g smetany
- 100 g bílého jogurtu
- Sůl, mletý pepř
Postup:
Filety z matjesa vyndáme z oleje a necháme okapat. Jablko vykrájíme a nakrájíme na malé plátky (případně větší plátky ještě překrojíme). Cibuli oloupeme, odkrojíme několik koleček na ozdobu a zbytek nakrájíme na malé kostičky. Nakládané okurky nakrájíme také na malé kostičky. Majonézu rozmícháme se smetanou a vmícháme jogurt. Jen minimálně osolíme, opepříme bílým pepřem a vmícháme nakrájená jablka, cibuli a okurky. Servírujeme pro každou porci na talíř 3 matjesové filety ozdobené kolečky cibule a vedle nich porci dresinku (případně samostatně v menší misce).
Doporučenou přílohou jsou opečené plátky brambor nebo plátek tmavého chleba.
Odlehčená varianta: místo smetany použijeme jogurt. Matjes je výrobek ze solených sledích filetů na způsob lososa v oleji. Matjesy zakoupené v Čechách jsou podstatně slanější, je proto vhodné ostatní ingredience pokrmu nesolit.
(originální recept firmy GOSCH ze Syltu)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.