Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Dijonská čočka

Dijonská čočka

14.9.2016 - redakce Babinet.cz

Vyzkoušejte tento zajímavý francouzský recept. Ač jsou hlavní ingrediencí luštěniny, tak pro zaryté vegetariány tento recept asi nebude.:-)

Na 4 porce potřebujeme:

  • 200 g čočky
  • 20 g rostlinného oleje
  • 120 g sterilované okurky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 200 g opečené klobásy
  • kapari
  • tymián, sůl
  • pepř, bobkový list, nové koření

Postup:

Předem namočenou čočku uvaříme doměkka s přidáním špetky soli, tymiánu a divokého koření (celý pepř, bobkový list, nové koření). Necháme rozehřát olej, přidáme čočku a krátce orestujeme, mírně zředíme vodou a povaříme. Přidáme nadrobno nakrájené sterilované okurky, lžíci dijonské hořčice, nakrájenou opečenou klobásku a kapari. Promícháme, krátce povaříme a podáváme, ideálně přímo z kastrůlku.

 

 

 

 

 

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz