Vyzkoušejte tento zajímavý francouzský recept. Ač jsou hlavní ingrediencí luštěniny, tak pro zaryté vegetariány tento recept asi nebude.:-)
Na 4 porce potřebujeme:
- 200 g čočky
- 20 g rostlinného oleje
- 120 g sterilované okurky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 200 g opečené klobásy
- kapari
- tymián, sůl
- pepř, bobkový list, nové koření
Postup:
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka s přidáním špetky soli, tymiánu a divokého koření (celý pepř, bobkový list, nové koření). Necháme rozehřát olej, přidáme čočku a krátce orestujeme, mírně zředíme vodou a povaříme. Přidáme nadrobno nakrájené sterilované okurky, lžíci dijonské hořčice, nakrájenou opečenou klobásku a kapari. Promícháme, krátce povaříme a podáváme, ideálně přímo z kastrůlku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.