K létu patří grilování masa, ryb, drůbeže, často připravujeme také špízy. Co je ale dobré a především chutné, prostě to nejdůležitější na celém receptu, maso naložit nejméně na 12 hodin do grilovacích směsí. Některé směsi připravujeme za studena, jiné potřebují tepelnou úpravu. A jelikož nám sice prázdniny skončily, ale léto oficiálně ještě trvá, určitě ještě nějaké to grilování stihneme. A třeba se při něm bude hodit právě tato směs připravená za studena.
Na medovou směs potřebujeme :
- 1 šálek jahodového džemu
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 1lžička soli
- půl lžičky skořice
Vše řádně smícháme a prošleháme. Maso poté do této směsi naložíme a necháme odležet. A pokud by počasí přece jen nechtělo ukázat svou vlídnou tvář, maso můžeme následně upravit i v troubě na grilu, případně opéct na pánvi. Tudíž tuto směs můžeme použít kdykoliv během roku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.