Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kapr na hříbkách

Kapr na hříbkách

5.9.2016 - AndreaP.

Ideální spojení dvou koníčků, a sice rybolovu a houbaření, i takto by se dal charakterizovat dnešní recept. Když přidáme koníček třetí, kterým je vaření, pak už  nic nebrání tomu připravit během chvilky tuto výbornou pochoutku.

Potřebujeme :

  • 1 kg kapra
  • 1 dcl oleje 1 cibuli
  • 1/4 kg čerstvých hříbků
  • 200 g paprik
  • 200 g rajčat
  • 8 lžic kečupu
  • 2 dcl červeného vína
  • pepř
  • sůl

 

Očištěné porce kapra řádně osušíme, osolíme a zprudka opečeme na oleji. Opečené porce vyndáme stranou a na zbytku oleje zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, houby a na plátky nakrájenou papriku. Směs osolíme, opepříme a přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, vše zalijeme kečupem, krátce podusíme a do směsi vložíme porce kapra. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Podáváme s vařenými brambory.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz