Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Kloboučky masáků plněné mletým masem a bramborová kaše

Kloboučky masáků plněné mletým masem a bramborová kaše

24.8.2016 - AndreaP.

Houbařská sezóna je tu, a tak vám přinášíme recepty provoněné lesem přímo od kuchařky Vendy. Vendy má nejraději českou tradiční kuchyni, a z ní také vycházejí všechny její recepty. Předej to dál! To je heslo, které Vendy ráda používá ve spojitosti s předáváním receptů své maminky a babičky.

KLOBOUČKY MASÁKŮ PLNĚNÉ MLETÝM MASEM A BRAMBOROVÁ KAŠE

Ingredience

  • 400 g mletého masa
  • 10-15 ks masáků/růžovek (můžete použít i žampiony)
  • 1 menší cibule
  • 1 vrchovatá lžička soli
  • 100 ml vody
  • 1 stroužek česneku
  • Špetka mleté sladké papriky
  • Mletý kmín
  • Majoránka
  • Pepř
  • Strouhaný tvrdý sýr (eidam nebo gouda)
  • Olej

 

Postup

Na tento recept potřebujeme větší houbové kloboučky. V sezóně používám masáky a v zimě zase větší žampiony. Nejprve si nakrájíme cibuli a dáme do mísy k mletému masu. Pak přidáme sůl, pepř, sladkou papriku, majoránku, kmín, vodu, prolisovaný česnek a dobře promícháme. Do masové směsi můžete přidat i najemno nakrájené nožičky hub.

Připravenou masovou směsí naplníme houbové kloboučky a ty položíme na plech potřený olejem. Pečeme cca 25 minut při 200°C. Poté posypeme sýrem a necháme ještě asi 5 minut dopéci. Servírujeme s pečivem, bramborem nebo bramborovou kaší.

Tip Vendy

Masáky lze nahradit samozřejmě bedlami, hříbky či žampiony.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz