Topinka je krajíc chleba, který je opečený nasucho nebo na rozpáleném sádle, ztuženém rostlinném tuku nebo rostlinném oleji. Topinka se klasicky podává solená a lehce potřená česnekem. Může se podávat i s jinými přílohami, např. masovou směsí, tatarským biftekem, sázeným vejcem apod. My si jí dnes připravíme s falešným tatarákem.
Potřebujeme :
- 4 středně velké brambory
- 1 dl oleje
- 5-6 lžic kečupu, sůl
- sladká i pálivá paprika
- 3 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- worchester
- pepř
Brambory jemně postrouháme, cibuli na drobno nakrájíme, rozetřeme česnek a vše promícháme dohromady s ostatními přísadami.
Mažeme na topinky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.