Tento skvělý salát by měli rozhodně vyzkoušet i ti, co fazole zrovna nemilují. Jeho výhoda je také v tom, že se dá připravit buď v klasické verzi s kuřecím masem a nebo ve verzi vegetariánské, kdy přidáme tofu. Celá příprava nám zabere max. 30 minut.
Potřebujeme :
- 200 g zelených fazolových lusků
- 200 g žlutých fazolových lusků
- 1 konzerva červených fazolí (cca 400 g)
- pečené kuřecí maso (případně tofu)
- svazek bazalky
- 1 konzerva drcených rajčat (400 g)
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička bílého vinného octa
- omáčka tabasco
Fazolové lusky omyjeme, odřízneme konce, nakrájíme na třetiny a v hodně osolené vodě vaříme přibližně 10 minut, až jsou "al dente". Poté je ihned prudce zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
Rovněž červené fazole scedíme a necháme okapat. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky. Bazalku omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobno. Vše výše připravené poté v míse důkladně promícháme.
V jiné misce promícháme rajčata s olivovým olejem a octem, osolíme je a okořeníme tabascem. Přidáme do mísy s fazolemi a vše znova promícháme. Podle potřeby dochutíme.
Podáváme na salátových listech, přílohou pak můžou být tortilové chipsy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.