Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Báječně jednoduchý pstruh na grilu

Báječně jednoduchý pstruh na grilu

18.7.2016 - AndreaP.

Grilování, tato populární příprava pokrmů si získává stále více příznivců a aby ne, vždyť masem pečeným na rozpáleném kameni si jídelníček vylepšovali už naši prapředkové. A tak si i dnes ukážeme jeden zajímavý recept na rychlé grilování.

Potřebujeme :

  • 4 vykuchaní pstruzi
  • 80 ml oleje
  • citronová šťáva
  • koření na ryby
  • popřípadě půlky citronu

 

Ryby omyjte, osušte a potřete citronovou šťávou. Nechte odležet v chladu alespoň půl hodiny. Potom je osušte ubrouskem. Koření promíchejte s olejem a ryby jím potřete i zevnitř. Vložte do grilovacích kleští na ryby nebo na alobalový plech a grilujte z každé strany asi 6 minut (na alobalu trvá ogrilování o něco déle). Půlku citronu taktéž jemně ogrilujte z nakrojené strany. Během grilování potírejte ryby ochuceným olejem.

Podávejte se zeleninovým salátem, půlkou citronu a s vařenými bramborami nebo s bílým chlebem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz