Tato mražená dobrota se dá připravit velice snadno, kdy navíc ani o surovinové náročnosti se u semifredda určitě mluvit nedá, stačí pár vajíček, cukr, šlehačka a něco ovoce. Tím, že se vše našlehá a rychle zpracuje, zůstane ve vzniklé emulzi uvězněno mnoho vzduchu, který pak dělá semifreddo lehčí. Před podáváním by však mělo poněkud povolit krátkým pobytem v lednici. Existuje mnoho receptů, z nichž velká část používá syrová vejce. Takový však tentokrát nečekejte, zárodky salmonely držme dál od těla.
Potřebujeme :
- 3 vejce
- 125 g cukru krupice
- 120 g malin
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Vejce s cukrem našlehejte do husté pěny, nejlíp to jde v kuchyňském robotu.
Našlehanou směs přendejte do tepelně odolné mísy a umístěte nad hrnec se sotva vřící vodou. Dál šlehejte ruční metličkou, dokud směs neohřejete na takovou teplotu, že v ní nedokážete deset sekund udržet prst.
Uvařenou hmotu přendejte zpět do robota a nechejte ještě několik minut šlehat, dokud pěna nezchladne na pokojovou teplotu.
Maliny (či jiné oblíbené ovoce) rozmačkejte vidličkou. Šlehačku našlehejte do husta. Maliny i šlehačku rychle a jemně zapracujte do vaječné pěny, přendejte do malé chlebíčkové formy a nechte alespoň 4 hodiny mrazit.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.