Pokud si občas dáte k snídani jogurt, věřte, že jeho využití je mnohem bohatší. Inspirujte se recepty na zdravé zahradní grilování, kde se v hlavní roli představí bílý jogurt .
KUŘECÍ PALIČKY V JOGURTOVÉ MARINÁDĚ
45 min, 4 porce, hlavní jídlo
Marináda z jogurtu je jednoduchý trik, díky kterému zůstane maso po naložení krásně měkké a křehké.
Na přípravu jogurtové marinády potřebujete:
- 500 g Selského bílého jogurtu Hollandia
- 12 ks kuřecích paliček
- čerstvé bylinky
- koření dle chuti (indické, tzatziky či grilovací)
- 2 stroužky česneku
- sůl a olivový olej
Ideálně jeden den před hodováním začněte s přípravou marinády, jejímž základem je bílý jogurt Hollandia. Do jogurtu vmíchejte koření, nadrcený česnek, sůl a pepř. Variace koření je zcela individuální. Nakonec přidejte lžíci olivového oleje. S kořením opravdu nešetřete, jogurt celkově zjemňuje chuť.
Kuřecí paličky naložte do marinády s čerstvými bylinkami. Maso nechte odpočívat v lednici, alespoň přes noc.
TIP
Jako přílohu zvolte zeleninový salát, například z ledového salátu, rukoly, ředkviček, cherry rajčátek s čerstvou bazalkou. Zakápněte citrónem a panenským olivovým olejem, osolte a opepřete.
POMAZÁNKA Z JOGURTU je i skvělým dipem
20 min, 4 porce, chuťovka
Přijdou k vám přátelé a vy chcete rychle vykouzlit drobné pohoštění z věcí, které máte běžně doma? Bylinková a česneková pomazánka nikdy nezklame.
Ingredience, které budete potřebovat:
- 200 g Selského bílého jogurtu Hollandia
- 200 g tvarohu nebo lučiny
- 3 stroužky česneku
- bylinky (bazalka, rozmarýn, petržel, pažitka)
- sůl
- pepř
- 150 g strouhaného polotvrdého sýra.
Pomazánka z jogurtu je jednoduchá a hlavně si ji připravíte během chvilky. Základem je dobrý bílý jogurt. Ideální poměr jogurt – lučina nebo tvaroh – je půl na půl a přidejte strouhaný sýr.
Dále přimíchejte pepř a sůl dle chuti a máte hotový základ pomazánky. Nyní se můžete rozhodnout, zda polovinu dochutíte prolisovaným česnekem a druhou polovinu nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami.
TIP
Pokud můžete pomazánku připravovat s předstihem, je to lepší, protože se česnek a bylinky rozleží a lépe vynikne jejich chuť. Místo pečiva využijte pomazánku jako dip k pokrájené zelenině (mrkev, celer, salátová okurka) či k tortillovým lupínkům.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.