Vyzkoušejte tradiční indický recept na kuřecí maso. Dobrou chuť!
Suroviny na 4 porce
- 4 ks kuřecích prsou
- 6 ks jablek bez jadřince
- 50 g másla
- 150 g cibule
- 150 g mrkve
- 80 g petržele
- 1 polévková lžíce Podravka Asie
- 100 ml smetany
Příprava
Jablka zbavená jadřince pečeme společně s máslem cca na 170 °C po dobu asi 20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli, mrkev a petržel. Nejdříve si orestujeme cibuli a až bude nazlátlá, přidáme mrkev, petržel a vše společně orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Dále přidáme pečená jablka a vše rozmixujeme. Okořeníme Podravkou Asie, krátce povaříme a následně omáčku zjemníme vmícháním smetany. Kuřecí prsa osmažíme, dokud není kuře měkké, okořeníme Podravkou Asie a ještě krátce podusíme. Karí podáváme ideálně s jasmínovou rýží.
TIP: Exotická příchuť Podravka Asie v sobě vedle orientálního koření (kurkumy a koriandru), skrývá také exotickou a na východě nepostradatelnou chuť zázvoru. Díky této variantě z řady výrobků Podravka si můžete udělat malý výlet do Asie z pohodlí vaší kuchyni. Podravka Asie 100g, cena 22,90 Kč
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.