Babinet.cz  /  Recepty  /  Diety  /  Kukuřičná kaše s brynzou

Kukuřičná kaše s brynzou

16.5.2016 - AndreaP.

Kukuřičná mouka je velmi oblíbená hlavně ve světové kuchyni, kde se z ní dělávají různé tortilly, známé jsou pak také kukuřičné kaše, a to jak ve sladké, tak i slané verzi. Používá se ale rovněž při výrobě pečiva. Je vhodná pro bezlepkovou dietu.

A my si dnes z tého mouky vyzkoušíme právě jednu kaši ve slané verzi.

Potřebujeme :

  • 1/2 kg kukuřičné mouky
  • 1 a 1/4 l vody
  • 250 - 300 g brynzy
  • asi 100 g másla
  • 2-3 vejce
  • 4-5 lžic mléka
  • sůl
  • 100 g eidamu

 

Z kukuřičné mouky a vody uvaříme řidší kaši a osolíme.

Ohnivzdornou mísu silně vymažeme máslem, na dno dáme tenkou vrstvu kaše, rozetřeme ji lžící namočenou v rozpuštěném másle, pak vložíme vrstvu brynzy, pokropíme máslem, zase dáme kaši a tak postupujeme dále, vrchní vrstvu tvoří kaše.

Vejce rozkvedláme s trochou mléka, osolíme, nalijeme na kaši, posypeme strouhaným sýrem a pečeme do růžova. Podáváme horké.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz