Kukuřičná mouka je velmi oblíbená hlavně ve světové kuchyni, kde se z ní dělávají různé tortilly, známé jsou pak také kukuřičné kaše, a to jak ve sladké, tak i slané verzi. Používá se ale rovněž při výrobě pečiva. Je vhodná pro bezlepkovou dietu.
A my si dnes z tého mouky vyzkoušíme právě jednu kaši ve slané verzi.
Potřebujeme :
- 1/2 kg kukuřičné mouky
- 1 a 1/4 l vody
- 250 - 300 g brynzy
- asi 100 g másla
- 2-3 vejce
- 4-5 lžic mléka
- sůl
- 100 g eidamu
Z kukuřičné mouky a vody uvaříme řidší kaši a osolíme.
Ohnivzdornou mísu silně vymažeme máslem, na dno dáme tenkou vrstvu kaše, rozetřeme ji lžící namočenou v rozpuštěném másle, pak vložíme vrstvu brynzy, pokropíme máslem, zase dáme kaši a tak postupujeme dále, vrchní vrstvu tvoří kaše.
Vejce rozkvedláme s trochou mléka, osolíme, nalijeme na kaši, posypeme strouhaným sýrem a pečeme do růžova. Podáváme horké.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.