Ze všech stran neustále slyšíme informace o tom, že máme jíst 5 x denně, nemáme zapomínat snídat ani svačit a naše strava musí být dostatečně pestrá. Tyto rady zní velmi jednoduše a jasně, ale realita je většinou bohužel úplně jiná. V praxi nám totiž ke splnění těchto zásad chybí nejen čas na přípravu ale i nápady na vhodné pokrmy. Tyto problémy nyní snadno vyřešíte s novým čerstvým sýrem Président Svěží.
Čerstvý sýr s banánem, hroznovým vínem a krůtí šunkou
- 1 balení President Svěží přírodní (125 g)
- ½ banánu
- 30 g kuliček hroznového vína – nejlépe bez zrníček
- 20 g plátků krůtí šunky
- ½ citrónu
Šunku nakrájíme na kostičky. Kuličky vína opláchneme, nakrájíme na plátky, pokud jsou velké, překrojíme je nejprve na polovinu. Banán oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do misky k vínu a promícháme s několika kapkami citrónové šťávy. Přidáme čerstvý sýr Président Svěží, šunku a vše promícháme. Podle chuti přisolíme a natíráme na plátky čerstvého pečiva.
Doba přípravy: cca 20 minut
Čerstvý sýr s ředkvičkami a řeřichou
- 1 balení President Svěží přírodní (125 g)
- 4 ředkvičky
- 2 lžíce řeřichy – pokud někomu připadá příliš aromatická, může ji nahradit pažitkou
- Sůl
Ředkvičky nakrájíme na plátky, potom na proužky a nakonec na kostičky. Dáme je do čisté utěrky a lehce vysušíme, aby nepouštěly příliš vody. Potom je nasypeme do misky, přidáme výhonky řeřichy, čerstvý sýr Président Svěží a promícháme. Podle chuti přisolíme a natřeme na plátky čerstvého pečiva.
Doba přípravy: cca 15 minut
Čerstvý sýr se žampiony a špenátem
- 1 balení President Svěží bylinkový (125 g)
- 50 g tmavých žampiónů
- 40 g listů čerstvého špenátu
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- Sůl
Žampióny opláchneme a nakrájíme na jemné plátky. Špenát důkladně propláchneme a nahrubo pokrájíme. Cibulku opláchneme a nakrájíme na kroužky. Česnek oloupeme a utřeme s ½ lžičky soli. V pánvi nahřejeme olej, přidáme žampióny a mícháme, dokud nezměknou. Potom přidáme cibulku, česnek a mícháme dál asi 1 minutu. Nakonec přidáme špenát a mícháme, až se vypaří téměř všechna šťáva. Směs nasypeme do misky a po vychladnutí do ní vmícháme čerstvý sýr Président Svěží bylinkový a podle potřeby přisolíme. Podávejte na opečené bagetce.
Doba přípravy: cca 30 minut
Čerstvý sýr s květákovou rýží a lněným semínkem
- 1 balení President Svěží bylinkový (125 g)
- 100 g růžiček květáku (růžičky cca o délce 3 - 4 cm)
- 2 lžíce lněných semínek
- ½ citrónu
- Sůl
Květák dáme do sekacího strojku a nasekáme na drť přibližně velikosti zrnek rýže. Květákovou rýži nasypeme do misky, přidáme lněná semínka, 2 lžíce citrónové šťávy, půl lžičky nastrouhané citrónové kůry a sůl. Vše promícháme a necháme 15 minut marinovat. Nakonec vmícháme čerstvý sýr Président Svěží bylinkový a podle potřeby přisolíme. Podáváme na opečených toastech.
Doba přípravy: cca 30 minut
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.