I každodenní večeře se může stát pohoštěním, a to bez složitého vaření. Čas, který ušetříte, budete moci v klidu strávit s rodinou a přáteli u společného jídla.
Připravte si čerstvé pečivo, Bertolli s máslem a olivovým olejem a sušenou šunku, mozzarellu nebo zeleninu. K sušené šunce je vhodná klasická varianta, mozarellu pak lépe doplní varianta slaná. Díky spojení ingrediencí rychle vznikne výborná večeře.
A jak to vlastně všechno začalo?
Příběh značky Bertolli začal v roce 1865, kdy si Francesco Bertolli se svou ženou Catarinou otevřeli v toskánském městě Lucca vlastní krámek s typicky italskými dobrotami – vínem, sýry, olivami a olivovým olejem. Právě pro kvalitu a lahodnou chuť tohoto oleje se pověst o majitelích roznesla nejen po Itálii. Italům emigrujícím do Ameriky a dalších států chyběla charakteristická italská kuchyně, s níž je olivový olej nerozlučně spojen. Bertolli se proto na žádosti krajanů rozhodl dodávat olivový olej i mimo hranice Itálie a stal se tak prvním exportérem olivového oleje. Tím ale jeho poprvé neskončilo. Za podpory rodiny začal jako první svůj výrobek propagovat a byl to právě on, kdo začal olivový olej plnit do čirých skleněných lahví.
Přestože se příběh Francesca a Catariny stal už historií a značka změnila své majitele, hledání inovací s ní souvisí dodnes. Tentokrát se jedná o spojení rostlinných olejů, olivového oleje a másla, které je základem pro Bertolli s máslem a olivovým olejem. Tento výrobek pokračuje v tradici založené na jednoduchosti, kvalitě a vynikající chuti, která nevyžaduje další složité kombinace. Stačí namazané pečivo doplnit sušenou šunkou, mozzarellou či čerstvými bylinkami a pohoštění je hotovo.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.