Pečení domácího chleba je v současné době docela rozšířená činnost. A tak si pojďme ukázat jeden z dalších receptů.
Potřebujeme :
- 500 g mouky
- 25 g droží
- 250 ml vody
- 1 vejce
- 150 g rozinek
- rozmarýn
- špetka soli
- olivový olej Bertolli Extra Vergine
Zaděláme kvásek (droždí rozpustíme v troše vlažné vody), přidáme mouku, špetku soli, zbytek vody, vejce a zpracujeme těsto, které poté necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Na pánev s olivovým olejem vložíme rozinky a rozmarýn a zahříváme na mírném plameni, dokud se rozinky nenafouknou. Potom necháme vychladit a přidáme do těsta.
Tvoříme malé bochníky, které opět necháme kynout další 1/2 hodinu. Pečeme v troubě předehřáté na 180° C asi 20 minut.
Zdroj: Kuchařka Bertolli
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.